dimarts, 19 d’octubre del 2010

23 d'octubre - X JORNADES DE LA FOCIR: La diplomàcia cultural al servei de la projecció internacional de Catalunya

X JORNADES DE LA FOCIR: La diplomàcia cultural al servei de la projecció internacional de Catalunya

Ja tenim aquí el programa de les X Jornades de la FOCIR que tindran lloc el proper 23 d’octubre a l’Institut d’Estudis Catalans. Donat el valor que tenen els aspectes culturals en la construcció de la identitat de Catalunya i el pes creixent dels aspectes socials i humans en les relacions internacionals, hem cregut convenient que les Jornades d’enguany es centrin en “La diplomàcia cultural al servei de la projecció internacional de Catalunya”.

L’obertura de l’acte serà a càrrec del president del Parlament, Ernest Benach, i d’Ignasi Doñate, director general de Projecció Internacional de les Organitzacions Catalanes. El programa seguirà amb una conferència inaugural impartida per Samuel Jones, investigador en política al Departament de Cultura, Mitjans de Comunicació i Esports de Demos, think tank britànic, i coautor del llibre Cultural Diplomacy.

La primera taula rodona porta com a nom “El paper de la cultura en la diplomàcia dels governs subestatals” i comptarà amb la presència de Ferran Mascarell, ex conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya i actual conseller delegat de RBA Audiovisuals, Eduard Miralles, president de la Fundació Interarts, Collin Hicks, ex director de Serveis Culturals a l’Oficina del Govern del Quebec a Londres i Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull. Aquesta taula es planteja com un espai de reflexió sobre el paper de la cultura com a facilitadora de les condicions en l’acció política dels governs subestatals.
La segona sessió es centrarà en “La diplomàcia cultural: una oportunitat per a la cooperació i creació de xarxes" i parlarà sobre les oportunitats que ofereixen les xarxes, com a iniciatives promogudes des de la societat civil, per a la diplomàcia cultural. En ella intervindran Josep Altayó, tècnic superior de la Diputació de Barcelona, Rossend Sanglas, director de projectes de Cooperativa 70, que centrarà la seva intervenció en cultura i esport, el PEN Català i en Quim Arrufat del CIEMEN. Les dues sessions comptaran amb tres intervencions i la presentació d’un cas de bones pràctiques.

Podeu formalitzar la vostra inscripció de manera gratuïta per correu electrònic a secretaria@focir.cat o bé al telèfon 93 269 05 40.

Descarregar programa: http://www.focir.cat/pdf/programa%20preliminar.pdf



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada