dijous, 28 de maig del 2009

Pep Guardiola, el "Ziga-Zaga Team" i el lideratge

Avui és un dia de joia per al nostre país. Tot just fa un mes que els culés vàrem començar a embogir i ahir va arribar la gota que va fer vessar el got. Copa, Lliga i Champions, tota una proesa del primer equip del Barça. Un bon equip i una bona feina. Però si hi ha un nom d’aquest equip que cal esmentar especialment és el d’en Pep Guardiola. Ell ha estat el líder del Ziga-Zaga Team i qui ha encapçalat aquesta gran temporada. El mateix President Montilla ho destacava ahir a la nit a TV3.

Crec que l’èxit del Barça és, en gran part, gràcies a la influència que l’entrenador ha tingut sobre els jugadors. Les qüestions tècniques pesen, segur; i sense la gran qualitat dels jugadors aquests èxits no s’haurien assolit, però la capacitat de lideratge d’en Guardiola ha estat cabdal. A hores d’ara això no ho pot dubtar ningú. La seva manera de fer, l’estil de treball, els valors que ha donat a l’equip, el bon ambient entre tots els seus integrants i l’ordre, entre moltes d’altres coses, han contribuït a les victòries.

Encara més, la seva manera de fer ha estat un exemple per a tothom: jugadors i seguidors. Humilitat, senzillesa, intel·ligència, naturalitat, proximitat, tranquil·litat, realisme i pragmatisme han estat algunes de les seves principals característiques. A més, al final, i seguint el que ha fet durant tot l’any, ha cedit el protagonisme als seus homes i ha defugit ser-ho ell, de protagonista. Encara avui, quan ja tenen tots tres títols a la butxaca, continua amb la mateixa actitud. Tot plegat, doncs, és un bon còctel que han fet de Pep Guardiola un bon líder per al Barça i per al nostre país. Tant de bo que en tinguéssim més de líders com aquest! Mentre els busquem, però, gaudim de la festa. I visca el Barça i visca Catalunya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada