
La “millor” teoria, per clàssica, de totes les que he escoltat aquests dies és la que afirma que tot el mal prové del PP. És a dir, com qui afirma que “Quan el mal ve d’Almansa, a tots alcança”, el PSC-PSOE proclama una vegada i una altra, fins a extenuar-se, que la dreta espanyola és l’única culpable de la sentència, de la bel•ligerància en contra de Catalunya i del menyspreu que pateix el nostre país. Aquesta teoria és, senzillament, falsa, interessada i excessivament simplista, a més d’electoralista. Al capdavall, el PSC sap perfectament que el problema no és l’Espanya que vota al PP sinó que la qüestió és molt més profunda i afecta, també, a les files socialistes. Moltes de les persones que formen part del PSOE tenen una nul•la sensibilitat cap a la Catalunya que s’autodesigna com a nació. Ells mateixos, a pesar de dir el contrari, no s’han cregut mai això de l’Espanya plural. El resultat final és que a tot arreu on vagis de la geografia espanyola hi ha una incapacitat absoluta de comprendre el que passa a Catalunya. S’hi detecta una involució antidemocràtica de dimensions gegantines. Tant és així, que en comptes de defensar la diversitat que existeix al territori espanyol, les institucions de l’Estat i les civils i una gran part de l’opinió pública i publicada pretenen fer una Espanya més uninacional que mai. En conseqüència, per tant, qui té un problema greu és el PSC: la seva contradicció és un escàndol i l’actitud bipolar respecte a Catalunya i Espanya és més que flagrant. No és legítim (ni tampoc no s’entén) que el partit que governa a Catalunya defensi unes coses a Catalunya i les contràries a Madrid. Aquesta manera de fer del PSC, que fa trenta anys que dura, ara ja no s’aguanta per enlloc. Al final, tanta contradicció els passarà factura. La por a la creació d’un PSOE a Catalunya, que és el que ha servit per a justificar la unió del PSC amb el socialisme espanyol, no pot servir per amagar la traïció a un poble sencer. Oi que sembla increïble que tots els estrategs del carrer Nicaragua no se n’adonin?
Acabo citant a Adolfo Pérez Esquivel, premi Nobel de la Pau l’any 1980: "El poble català, com altres pobles, té dret a l'autodeterminació". Suposo que reconèixer un dret com aquest és per a tots vostès, com ho és per a mi, una obvietat. En canvi, no ho és per a la gran majoria de la ciutadania espanyola. És una llàstima, perquè parlar del dret a l’autodeterminació o del dret de decidir significa, precisament, parlar de democràcia. Així de senzill, així de fàcil. Bo i esperant que algun dia ho entenguin, aprofito per desitjar-los un bon descans estival i recomanant-los que recuperin energies perquè ja es veu que el temps a venir serà mogut.
Article publicat a Elsingulardigital.cat, 23.07.2010
El moviment independentista creix però no es mobilitza a les urnes. Es mobilitzarà a les properes eleccions? Jo mateix sóc capaç de no anar-hi vista la mediocritat imperant i el tacticisme mesell que posen en pràctica. Caldria jubilar-los a tots, a tots.
ResponEliminaI en tot cas, si vull votar independència no tindrem ara massa opcions? Erc, Reagrupament, Laporta...
Biel, que et quedis a casa es el que volen els Politics Mediocres que critiques
ResponElimina